Quesadilla

Image

Una amiga me pidió que compartiera con ella mi receta de la Quesadilla, que tenia antojo de comerla y quería intentar hacerla. Así que este post esta dedicado a ella (Carolina Avalos) y a todos los Salvadoreños que también se les antoja esto y un poco de nostalgia cuando se encuentran lejos de su Pulgarcito de América. La receta es bastante fácil de hacer y seguir. Yo trato de hacerla lo más seguido que puedo, pero lo mas difícil de encontrar aquí en Canadá es el queso, además es bastante caro y solo con el precio se me va la motivación de hornear. Espero la disfruten y ojalá que la receta les funcione. Por cierto, le doy todos los creditos a mi mamá que es ella quién me regalo esta receta y que espero no se enoje porque estoy compartiendo el secreto.

A friend asked me if I could share my Quesadilla recipe with her, that she was craving some and wanted to try to make it. So this post is dedicated to her (Carolina Avalos) and to all the Salvadoreños that crave for some nosltagia when they are far from their Pulgarcito de América. The recipe es very easy to make and follow. I try to make as often as possible, but the hard thing to find here in Canada is the cheese, besides is very expensive and the price takes away my motivation to bake sometimes. I hope you enjoy it and hopefully it works for you. By the way, I give all the credits to my mom, since it is her recipe that once she gave to me, and I hope she doesn’t get mad at me for sharing a secret.

Quesadilla Salvadoreña

Ingredientes:

2 tazas de Harina

1 1/2 taza de azúcar

4 huevos

1 1/2 barra de mantequilla

1 taza de leche

1 taza de queso rallado

2 cucharaditas de polvo de hornear

2 cucharadas de ajonjolí

Canela al gusto

Procedimiento:

Mezclar azúcar con yemas y la tercera parte de leche. Agregue el queso poco a poco y el resto de la leche. Incorporar la harina cernida con el polvo de hornear y la mantequilla derretida de antemano y fría.

Batir las claras a punto de nieve y mezclar a la otra masa con movimientos envolventes (usando el enrollador de alambre).

Verter la mezcla en moldecitos o cazuela para quesadilla engrasada y enharinada. Salpicar con ajonlí. Hornear a 325 F por 25 minutos. Buen provecho!

Quesadilla Salvadoreña

Ingredients:

2 cups of all purpose flour

1 1/2 cups of sugar

4 eggs

1 1/2 butter bar

1 cup of milk

2 cups of grated cheese (salvadorean morolique cheese)

2 tsps baking powder

2 tps sesame seeds

cinnamon

How to make it:

Mix the sugar with the yolks and the one third of a cup of milk. Add the cheese little by little and the remaining milk. To that, add the flour already sifted with the baking powder, add the butter already melted and cooled. Beat the egg whites until soft / hard peaks form and mix it with the flour and the rest of ingredients with a wrapping movement using a whisk.

Pour the Quesadilla mix into your favorite cake pan. Put some sesame seeds on top of the mix. Bake at 325 F for 25 minutos or so. Bon appetit!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s